Fast. Easy. Comprehensive

Onorarii

Onorariile percepute se vor stabili de comun acord cu dumneavoastra, urmand a fi aratate in contractul de asistenta juridica. In vederea solutionarii dosarului dumneavoastra, pot lua nastere si alte cheltuieli cum ar fi: necesitatea traducerii documentatiei, plata unor taxe, costuri aferente unor deplasari, etc., toate acestea vor fi agreate inca de la inceput cu clientul si vor fi introduse in onorariul avocatilor vor fi percepute separat ca si cheltuieli conexe/aferente serviciilor juridice. Scopul nostru este de a minimaliza in permanenta aceste costuri, asigurandu-va totodata de prestarea unor servicii juridice de inalta calitate.

La stabilirea onorariilor se vor avea in vedere urmatoarele elemente:

  • Pentru persoane fizice, stabilirea onorariilorva fi facuta in functie de:
    1. dificultatea, amploarea sau durata litigiului/cauzei supuse analizei;
    2. timpul efectiv de lucru si complexitatea studiilor juridice pe care le implica executarea mandatului primit sau activitatii solicitate de client;
    3. natura si noutatea cazului;
  • Pentru persoane juridice, stabilirea onorariilor pentru persoanele juridice se va face luand in consideratie, pe langa elementele de mai sus, posibilitatea de a dezvolta colaborarea cu dumneavoastra, de a o permanentiza sau de a avansa de la servicii juridicecurente, la colaborari de mare complexitate si/sau durata.

Tipuri de onorarii

Onorariile orare: se aplica proiectelor care pot fi cuantificate ca intindere si timp.

Onorarii fixe (forfetare): se percep clientilor care doresc realizarea unui proiect unic, dificil de cuantificat ca durata si complexitate.

Onorarii de succes: prin care partile convin asupra unui onorariu care sa indeplineasca conditia proportionalitatii in raport de natura si complexitatea cauzei in care se acorda asistenta juridica, la care se adauga onorariul de succes cu titlu complementar raportat la atingerea de catre avocat a unui anumit rezultat. Acest onorariu de succes va fi stabilit ca o suma fixa, achitarea lui putandu-se face si esalonat.

Onorarii formate din combinarea criteriilor de mai sus

Onorariu de tip abonament: constituie o forma de colaborare profitabila ambelor parti, permitand o planificare a cheltuielilor clientului si creand premisele unei relatii de adevarat parteneriat intre client si cabinet. In cadrul unei asftel de colaborari, avocatii nostri presteaza lunar un anumit numar de ore de consultanta juridica.

Suna pe mobil
Contacteaza-ne acum!
Scrie-ne pe Whatsapp